Att tänka på vid jobbsökande

Hur tänker man vid jobbsökande? 🤔

27 december 2022

Tillbaka till nyhetsöversikten

Efter jul och nyår är det många som söker ett nytt jobb. Konkurrensen kan göra sökandet svårt och frustrerande, men det finns en del saker du kan göra för att öka dina chanser. Här är några tips på hur du kan få ett jobb: 👇


Skapa ett professionellt CV och personligt brev
Dessa är oftast det första arbetsgivaren ser när du söker ett jobb, därför är det viktigt att de är tillräckligt bra för att fånga uppmärksamhet. Se till att ditt CV är strukturerat, lättläst och att den lyfter fram dina mest relevanta kvalifikationer och erfarenheter. Personliga brevet är också en bra chans att visa hur du passar in i företaget och varför du är intresserad av just det här jobbet.

Följ ansökningsinstruktionerna noggrannt
Många arbetsgivare har specifika krav på hur du ska skicka in din ansökan, därför är det viktigt att du följer dessa. Detta visar också att du är noggrann och kan följa instruktioner.

Gör en grundlig research om företaget
Att veta lite om företaget du söker jobb hos kan ge dig en stor fördel i intervjun. Försök att få en förståelse för företagets verksamhet, mål och värderingar. Detta kan också hjälpa dig att ställa frågor och formulera dina svar för att visa att du är intresserad av att jobba hos just det här företaget.

Träna på intervjufrågor
Det är vanligt att få frågor om din bakgrund, kvalifikationer och erfarenheter under en anställningsintervju. Förbered dig genom att tänka igenom dina starka sidor och hur de passar in i företaget du söker jobb hos. Övning ger färdighet, försök därför att träna på olika intervjufrågor med en vän eller en mentor för att få mer självförtroende inför intervjun.

Gå utanför bekvämlighetszonen!
Var inte rädd för att söka jobb du inte är 100% kvalificerad för. Det kan vara lätt att känna att man inte är tillräckligt kompetent för vissa jobb, men det går ibland att väga upp med stort intresse och engagemang! 💪

Kontakta oss

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.