Ska du rekrytera

5 vanliga misstag man gör vid rekrytering

23 januari 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten

Det finns en del misstag som arbetsgivare ofta gör när de söker efter kandidater. Här är några vanliga misstag som arbetsgivare gör, och hur du kan undvika dem


1. Definiera dina behov för sent:
Innan du börjar söka efter en ny anställd är det viktigt att du har en tydlig bild av vad du söker efter. Om du inte har definierat dina behov i förväg kan det vara svårt att hitta den rätta personen.

2. Skapa en otydlig annons:
En otydlig annons kan skrämma bort potentiella kandidater eller få dem att sätta fel fokus på vad du söker. Se till att vara tydlig med vad du söker efter och vad du kan erbjuda, för att rätt personer ska söka jobbet.

3. Bara använda en rekryteringskanal:
Det finns många olika sätt att nå ut till människor som kan vara intresserade av att arbeta hos dig. Var inte rädd för att använda olika kanaler, såsom jobbsajter, sociala medier eller företagets hemsida för att nå ut till så många kandidater som möjligt.

4. Göra en ytlig intervju:
Det är viktigt att ställa frågor som hjälper dig att få en bra bild av en kandidats erfarenheter, kompetenser och personlighet. Om du inte ställer tillräckligt många frågor kan du missa viktig information och välja en kandidat som inte är lämplig för tjänsten.

5. Glömma bort att göra en bakgrundskontroll:
Innan du anställer någon är det viktigt att göra en grundlig bakgrundskontroll för att säkerställa att personen är lämplig för tjänsten. Glöm inte bort att kontrollera referenser och se till att personen har den utbildning och erfarenhet som krävs för jobbet.

Behöver du hjälp med rekrytering eller bemanning? Hör av dig till oss nedan för att ställa dina frågor! 👇

Kontakta oss

Kontakta oss

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.