Ska du rekrytera

5 vanliga misstag arbetssökande gör

30 januari 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten

Känner du att jobbsökandet är frustrerande och inte ger resultat? Oavsett om du precis har börjat, eller har letat ett tag finns det några vanliga problem man ofta står inför. Låt oss undersöka några av de vanligaste problemen och tips om hur man kan övervinna dem ⭐


1. Man är spretig i sökandet:
Det kan vara svårt att veta var man ska börja när man söker jobb. Man kan inte vara säker på vad man vill göra, eller vilken typ av jobb man är kvalificerad för. Överväg att ta en karriärtest för att hjälpa dig att identifiera dina styrkor och intressen. Gör sedan research i olika branscher och jobbtitlar för att hitta en bra matchning.

2. Slarvigt CV och personligt brev:
Många jobbsökande har svårt att skapa ett starkt CV och personligt brev. För att övervinna detta problem kan du googla hur du bäst skriver dessa dokument (som att använda nyckelord och anpassa dem till det specifika jobb du söker). Överväg att söka feedback från en karriärrådgivare innan du skickar in din ansökan.

3. Dåligt nätverk:
Nätverkande kan vara skrämmande, speciellt för introverta individer. För att bygga ditt nätverk, börja med att connecta till människor du redan känner, som tidigare klasskamrater, kollegor eller släktingar. Överväg också att gå med i professionella nätverk/organisationer eller delta i branschevenemang för att träffa nya människor. Förbered frågor att ställa människor för att ha något att prata om!

4. Svårigheter att sticka ut:
Med många sökande för varje jobb kan det vara svårt att sticka ut. För att övervinna detta problem, läs på om företaget och anpassa din ansökan för att visa hur du skulle passa bra. Lyft även fram relevanta färdigheter, erfarenheter eller utbildning du kan bidra med.

5. Få jobbsökningskanaler:
Om du bara söker jobb via exempelvis annonser går du miste om olika möjligheter i andra kanaler. Sök också jobb via LinkedIn, ditt egna professionella nätverk och rekryterings- & bemanningsbolag.

Skicka en spontanansökan till oss nedan för att få jobbmöjligheter som passar just dig 👇

Spontanansökan

Kontakta oss

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.