Bild på dator, kaffemugg och anteckningsblock

Använda LinkedIn som jobbsökande? Så här gör du!

6 februari 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten

LinkedIn är ett av de mest använda nätverken för att söka jobb och bygga ett yrkesnätverk. Men hur maximerar man sina chanser i jobbsökandet? Här är några tips för ett lyckat sökande på LinkedIn 👇


1. Uppdatera din profil:
Din LinkedIn-profil är ditt yrkesmässiga visitkort, se därför till att den är aktuell och representativ för dig. Lägg till en beskrivning av din erfarenhet, utbildning, certifikat och karriärsmål. Inkludera detaljer om projekt du har arbetat med och dina främsta prestationer i din karriär. Uppdatera också din arbetshistorik och se till att all information är korrekt, relevant och tydlig.

2. Nyckelord:
Använd relevanta nyckelord i din profil och sökning för att matcha med rätt jobbannonser. Tänk på ord som beskriver din bransch, erfarenheter och kompetenser. Det hjälper arbetsgivare och algoritmen att hitta dig när de söker efter kandidater med din profil.

3. Följ företag och branscher
Följ företag och branscher du är intresserad av att få uppdateringar från kring lediga jobb, branschnyheter och företagsutveckling. Det hjälper dig att hålla dig uppdaterad och veta när det är lämpligt att lägga till en kontakt eller ansöka till ett jobb.

4. Skapa ett starkt nätverk:
Med många sökande för varje jobb kan det vara svårt att sticka ut. För att övervinna detta problem, läs på om företaget och anpassa din ansökan för att visa hur du skulle passa bra. Lyft även fram relevanta färdigheter, erfarenheter eller utbildning du kan bidra med.

5. Ansök till rätt jobb:
Läs noga igenom jobbannonserna och säkerställ att du uppfyller de krav och kvalifikationer som efterfrågas innan du ansöker. Det är viktigt att du ansöker till jobb som du är kvalificerad för och är intresserad av, för att få bästa möjliga chans att göra ett gott intryck på arbetsgivaren.

6. Skicka en personlig inbjudan:
När du connectar med någon, se till att skicka en personlig inbjudan och beskriv varför du vill ansluta till dem. En personlig inbjudan visar att du har tagit dig tid att tänka på varför du vill ansluta till den här personen, vilket ökar chansen att de accepterar inbjudan.

7. Använd LinkedIn-rekryteringsverktyg:
LinkedIn har många verktyg som hjälper arbetsgivare att hitta rätt kandidater för sina lediga jobb. Som arbetssökande kan du använda dessa verktyg till din fördel, såsom LinkedIn-jobb och LinkedIn-talanglösningar, för att visa din tillgänglighet och öka dina chanser att bli upptäckt av arbetsgivare.

Vill du ha fler tips? Se vår hjälpsida här nedanför 👇

Kunskap

Kontakta oss

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.