Nätverka

De bästa ställena för jobbsökande

27 februari 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten

Söker du jobb på bara ett enda sätt? Då missar du många möjligheter! Här är några av de bästa platserna och kanalerna för ditt jobbsökande 👇


Jobbsajter:
Jobbsajter som Monster och CareerBuilder är bra kanaler att söka jobb. De samlar jobbannonser från många olika företag och branscher, för att du enkelt ska kunna jämföra jobb och ansöka till de som är intressanta för dig.

Företagshemsidor:
Många företag annonserar sina lediga jobb på sina egna hemsidor. Därför är det en bra idé att besöka de företag du är intresserad av och se om de har några lediga jobb upplagda. Du kan också skicka en direkt ansökan till företaget, vilket kan öka dina chanser att sticka ut.

LinkedIn:
LinkedIn är en professionell nätverkstjänst som därför har en plattform just för jobbsökande. Du kan söka efter jobbannonser, bygga upp ditt nätverk och använda inbyggda verktyg för att bli upptäckt av arbetsgivare.

Rekryterings- & bemanningsföretag:
Rekryterings- & bemanningsföretag hjälper arbetsgivare att hitta rätt kandidater för lediga jobb och kan också hjälpa dig som jobbsökande att hitta jobb som passar dig. Därför är det en bra idé att skicka in en ansökan till en eller flera bemannings- & rekryteringsföretag, för att öka dina chanser att hitta ett jobb. Tveka inte att skicka en ansökan via knappen ”spontanansökan”.

Nätverkande:
Nätverkande är en viktig del av jobbsökandet. Du kan exempelvis delta i branschmöten, grupper på sociala medier och umgås med dina vänner och bekanta för att få tips om lediga jobb. Personliga kontakter som tidigare arbetskollegor, skolkamrater och familjemedlemmar kan hjälpa dig att hitta ett jobb. De kan rekommendera dig till nyckelpersoner på företag och hjälpa dig att få en inbjudan till en intervju.

I slutändan handlar det om att vara tålmodig, ambitiös och kreativ med att sätta dig i de bästa positionerna för att få kontakt med rätt person.

Vill du ha fler tips? Se vår hjälpsida här nedanför 👇

Karriär

Kontakta oss

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.