Mårten

Hur skapar jag en företagskultur som främjar innovation?

14 augusti 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten

Hej, Mårten här!
Min vision med Serveoffice är att det ska vara en plats där varje person känner att de kan bidra till företagets framtid och tillväxt. Där innovation inte bara är ett ord - utan kärnan i vår verksamhet. Men hur omvandlar man denna dröm till verklighet? Än är jag inte fullärd, men låt mig dela med mig av några insikter: 👇

Öppen kommunikation:

Öppen dialog är enligt mig grundstenen för kreativitet. Det handlar inte bara om att ha regelbundna möten, utan att skapa en atmosfär där varje röst räknas. Hos Serveoffice har vi satsat på att lyssna på alla idéer innan vi ställer motfrågor. Vad jag har märkt är att även om den första idén inte alltid är den bästa, triggar den igång andra idéer som är användbara. Detta har inte bara lett till fantastiska initiativ, utan också stärkt teamkänslan hos oss!

Se initiativen och belöna:

Som sagt förtjänar varje liten idé uppmärksamhet, stor som liten. För att man ska kunna ha öppen kommunikation i företaget räcker det inte bara med att be alla dela med sig av sina tankar. Du som ledare behöver också bekräfta att du ser varje persons initiativ till nya idéer - och belöna det. Du kan exempelvis ge en komplimang till idén eller försöket. Detta skapar också en hälsosam konkurrens och uppmuntrar engagemang.

Tillåt misslyckanden:

Att skapa något nytt innebär ofta att man måste tänka utanför boxen. Med det kommer självklart en del risker. Misslyckande och floppar är något oundvikligt under en tillväxtresa, vilket är varför du strategiskt bör planera in detta i tillväxtplanen. Jag tror starkt på att "man lär sig av sina misstag" och att ett misslyckande vägleder en till nya och bättre spår. Se därför till att ha en kultur där misslyckande är tillåtet, så hjälper det er i längden.

Ständigt lärande:

“Det som tog oss hit kommer inte ta oss dit” är ett citat jag gillar. I en hela tiden förändrande omvärld är ständigt lärande nyckeln till framgång. Därför uppmuntrar Serveoffice alla anställda att regelbundet delta i workshops och seminarier för att hålla sig uppdaterade. Dessutom frågar vi regelbundet våra kunder om deras upplevelser, utmaningar och behov för att ständigt hålla våra tjänster uppdaterade.

Mångfald i teamet:

En blandning av bakgrunder, åldrar, erfarenheter och perspektiv ger en oslagbar formel för innovation! Jag tror att varje person har något unikt att erbjuda, och genom att uppmuntra mångfald får vi unika idéer och tankesätt. Lite skämtsamt brukar jag säga “om ditt team inte är som en påse Gott Och Blandat behöver du göra något åt det snabbt”.

Att främja en kultur av innovation handlar lika mycket om människorna som processerna. Genom att investera i ditt team skapar du inte bara en framgångsrik verksamhet, men också en plats där folk älskar att komma till jobbet.

Nyfiken på hur detta kan appliceras inom ditt företag? Låt oss ta en kaffe och diskutera det!
Hör av dig här nedan 👇

Lena Skogholm

Mårten Forslund - VD - Serveoffice

Kontakta oss

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.