Julbord

Serveoffice – en av Sveriges bästa arbetsplatser

4 maj 2020

Tillbaka till nyhetsöversikten

Fyra år i rad har Serveoffice certifierats som en av Sveriges bästa arbetsplatser av undersöknings- och konsultföretag Great Place to Work. En milstolpe som man arbetat hårt för att nå och inte minst en anledning att fira för VD Mårten Forslund.

”Det känns fantastiskt att vi som en relativt liten arbetsgivare lyckats bli en av Sveriges allra bästa arbetsgivare.”, säger han och fortsätter:

”Vi strävar ju hela tiden efter att bli bättre och försöker lyssna på våra medarbetare för att skapa en arbetsplats som man verkligen vill gå till.”

Serveoffice är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som i snart 30 år varit verksamt inom ekonomi, finans, HR, lön samt bank och försäkring. Även om kontoret ligger i centrala Stockholm där det stora majoriteten av konsulter är verksamma har man rekryteringsverksamhet över hela Sverige. Mårten Forslund började som konsultchef 2011 och tillträdde som VD fem år senare.

”Att jag varit kvar på Serveoffice i snart tio år är ju ett bevis på att jag trivs väldigt bra här, vilket jag självklart hoppas och vet att fler gör. Vi är som en stor konsultfamilj helt enkelt.”

Jämställdhet och mångfald

Great Place to Work undersöker varje år arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. Bakom studierna ligger 30 års forskning om vad som utmärker en bra arbetsplats och rankingen bygger på medarbetarnas egna upplevelser.

”På Sveriges bästa arbetsplatser är sjukskrivningarna lägre, effektiviteten och innovationskraften högre och medarbetarna är inte lika benägna att byta arbetsgivare. Det leder inte bara till människor som mår bättre i och utanför jobbet utan även till lönsamma verksamheter. Sveriges bästa arbetsplatser har nästan dubbelt så hög vinstmarginal jämfört med genomsnittliga svenska företag.”, säger Maria Grudén, vd på Great Place to Work.

På Serveoffice har man arbetat hårt med arbetsmiljö och medarbetarefokus. Även jämställdhet och mångfald har varit aspekter som genomsyrat arbetsplatsen inte enbart vid rekryteringen av egna medarbetare utan även av konsulter till sina företagskunder.

”Som rekryterings- och konsultbolag är jag övertygad om att vi kan bidra positivt till samhället och detta är ju en av de aspekterna, att vi blir vi blir vägen in för någon som saknar kontakterna eller möjligheten.”

Snart Sveriges bästa arbetsplats?

Inte minst under Coronakrisen ser Mårten att Serveoffice och många andra aktörer inom konsult och rekrytering kan göra skillnad.

”Vårt uppdrag är inte bara att hitta rätt person för rätt arbetsgivare vid rätt tidpunkt, utan också att leverera trygghet. I tider som dessa kan vi stötta företag med interimslösningar och arbetstagare med en flexibel men likväl trygg anställning. Det är fint att se .”

Trots att man i årets medarbetarundersökning nått en ny rekordnivå så planerar varken Mårten eller hans kollegor att luta sig tillbaka. Istället siktar man mot att bli Sveriges allra bästa arbetsplats.

”Vi ser det inte som att vi är klara på något sätt. Vårt förändringsarbete har pågått länge och kommer nog aldrig vara klart. Årets resultat bevisar den ambitionen. Det är nog det som är passion, expertis och kvalitet för oss.”, avslutar Mårten med ett leende.

Söker du nya möjligheter eller har du tips på en grym medarbetare. Lägg till Mårten på LinkedIN!

Kontakta oss

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.