Människor som går över ett övergångsställe

Rekrytera rätt med Serveoffice

4 februari 2021

Tillbaka till nyhetsöversikten

Bemanning och rekrytering är en investering som kräver både resurser och engagemang. För Magnus Ingevall på Foocus, så kunde vägen till rätt rekrytering varit lång men med rätt partner blev den kortare och samtidigt lärorik. Att hitta en partner som förstår behovet och som hanterar rekryteringsprocessen i sin helhet är däremot inte lätt.

Foocus är en leverantör av både ekonomiska tjänster OCH affärsutvecklande rådgivning. Med kontor i Stockholm och ett tiotal konsulter riktar man sig till små och medelstora företag med ambitionen att effektivisera och utveckla kundernas verksamheter. Som verksamhetsledare har Magnus haft en avgörande roll i bland annat rekrytering av ny kompetens.

Hitta rätt rekryteringsföretag

Idag finns det en rad olika rekryterings- och bemanningsföretag och för många arbetsgivare kan det vara svårt att sålla bland alla alternativ.

- Både i denna arbetsroll och andra så har jag rekryterat och bemannat och jag kan väl säga att lika mycket som vi lyckats hitta rätt kompetens själva så har det gått fel med externa rekryterare.

Med den erfarenheten i bagaget så är kriterierna för att hitta ett bra rekryteringsföretag uppenbara för Magnus. Tips han gärna delar med sig av.

- Jag tror det är avgörande att rekryteraren snabbt kan få en förståelse inte bara för behovet av den profil som efterfrågas utan också för företaget. Att man kompletterar kompetens med personlighet och inte minst värderingar. Självklart behöver man kunna skapa en bra struktur med professionell återkoppling, dokumentation och så klart resultat. För mig handlar det mer om ett partnerskap.

Prisvärd rekrytering och bemanning

Självklart gör även priset skillnad och att en rekrytering eller bemanning kan kännas dyr är det antagligen många företagsledare som upplevt. Så hur vet man inte bara när det är relevant att anlita en rekryteringsfirma utan också vad man betalar för?

- För enklare roller tror jag man kan vara mer prismedveten men när det kommer till seniora nyckelpersoner så är kvalitet en prioritet, menar Magnus Ingevall och fortsätter.

- Går man till ett bemannings- och rekryteringsföretag är det inte bara tid och kraft som sparas utan du får mycket mer på köpet. Ett nätverk och ett tränat öga som kan läsa mellan raderna bland annonser och ansökningar. Inte minst en professionalism gentemot både mig som beställare och kandidaterna.

Att välja rekryteringsföretag

För Foocus föll valet till slut på Serveoffice, med mångårig erfarenhet av rekrytering och bemanning inom hr, lön och ekonomi. För att inte köpa grisen i säcken anlitades två olika rekryteringsföretag men till olika uppdrag och då är det leveransen av kandidater som blir måttet på framgång. Kanske inte ett självklart val men det sparar tid som oftast är så viktig.

- Jag har tidigare rekryterat själv vilket visserligen gett goda resultat men som kräver sin tid och energi. Nu behövde vi vara snabbare och blev det en bemanningslösning med Serveoffice som därefter övergick i anställning för de två kandidaterna.

Vågar man fråga om ni blev nöjda?

- Jag tycker absolut att det inte bara nådde utan överträffade förväntningarna. Till att börja med i bemötandet av alla inblandade personer men också resultatet som varit väldigt bra. Så här långt skulle man kunna säga att Serveoffice haft en hitrate på 100%.

Skulle du kunna sammanfatta er erfarenhet av Serveoffice i några ord?

- Nu blir det av någon anledning tre ord på p men jag skulle säga personligt, professionellt och punktligt.

Bild på Magnus Ingevall

Magnus Ingevall

Verksamhetsledare på Foocus

Kontakta oss

Porträtt av Cissi Silvstam

Cissi Silvstam

Konsultchef / Partner

Hoppas du hittar något intressant att läsa. Har du tankar, feedback eller förslag på vad vi kan eller borde skriva om, är du välkommen att höra av dig till cissi.silvstam@serveoffice.se

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.