Mårten

Hur optimerar jag arbetsplatsens produktivitet med digitala lösningar?

7 augusti 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten

Hej, Mårten här!
För några år sedan stod jag inför en enorm men lärorik utmaning. Trots Serveoffices hårt arbetande team märkte jag att vi låg efter med projekt och arbetsuppgifter. Efter lite googlade efter lösningar insåg jag att vi kanske inte behövde fler medarbetare - utan bättre verktyg. Efter mer utforskande av den digitala världen och insåg snabbt hur mycket tid och resurser vi slösade bort på grund av ineffektiva metoder.

Vi befinner oss i en digital och ständigt föränderlig tid där du som företagsledare står inför utmaningen att hålla dig uppdaterad kring den digitala utvecklingen. Ett effektivt sätt att göra detta på är genom att implementera digitala lösningar som kan optimera produktiviteten på arbetsplatsen. Här är några tips på typer va tjänster du kan ta hjälp av. 👇

1. Samarbetsverktyg:

Med distansarbete och globala team blir digitala samarbetsverktyg allt viktigare. Verktyg som Slack och Teams har förändrat hur vi interagerar med våra kollegor, oavsett var de befinner sig.

📌 Djupare insikt: En undersökning av Harvard Business Review kom fram till att användningen av digitala samarbetsverktyg kan öka produktiviteten i företaget markant. Dessa verktyg eliminerar barriärer för kommunikation, vilket resulterar i snabbare beslutsfattande och mer effektivt teamarbete.

2. Molnbaserad lagring:

Pappersarbete tar inte bara värdefull arbetstid, det kan också vara riskabelt med tanke på att dokument kan försvinna eller förstöras. Molnbaserad lagring ger en säker och tillgänglig och kostnadseffektiv lösning. Vi på Serveoffice använder Sharepoint.

📌 Djupare insikt: Den absoluta majoriteten av datacentertrafik idag kommer från just molntjänster. Detta visar den enorma potentialen och efterfrågan på molnbaserade lösningar. Att implementera denna typ av system i företaget kan därför vara avgörande för att ni ska vara konkurrenskraftiga.

3. Automatiseringsverktyg:

Jag tror stenhårt på att automatisering har potential att revolutionera alla områden i ett företag. Från kundservice till HR-processer kan teknologin bespara tid och minska risken för mänskliga fel. Några exempel som kan hjälpa er är Zapier, Mailchimp och Visma.

📌 Djupare insikt: Efter pandemin har man kommit fram till att nästan hälften av alla arbetsuppgifter kan automatiseras med teknologiska lösningar. Genom detta kan ni dramatiskt öka effektiviteten och minska kostnaderna enormt på arbetsplatsen!

Med denna typ av digitalisering ser du till att ert företag fortsätter växa och blir framgångsrikt i den digitala värld vi lever i. Vill du bolla idéer är du välkommen att kontakta mig eller Serveoffice här eller på LinkedIn.

Behöver du ett bollplank och hjälp med personalfrågor? Tveka inte att höra av dig till mig och ställ din fråga 👇

Lena Skogholm

Mårten Forslund - VD - Serveoffice

Kontakta oss

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.