Att praktisera hos Serveoffice

11 april 2019

Tillbaka till nyhetsöversikten

Under den senaste månaden har vi haft två praktikanter hos oss från Thoren Business School. Sofia och Isabelle har bidragit med energi, fart och spännande tankar. Vi är stolta och glada över att drivna studenter söker sig till oss som bolag och vår bransch. Som avslut så intervjuade vi Isabelle kring hennes upplevelser av sin tid hos oss.

Berätta, vem är du Isabelle och varför sökte du dig just till Serveoffice?

- Mitt namn är Isabelle Karman, jag är 17 år gammal och läser mitt andra år på gymnasiet. Jag läser på Thoren business School som är ett affärsgymnasium vid Medborgarplatsen där jag läser ekonomi med inriktning juridik. Under vår treåriga gymnasietid får vi möjlighet till 10 veckors praktik varav fyra veckor varit nu i tvåan och drygt två av de veckorna fick jag äran att spendera på Serveoffice. När jag tänkte igenom vad jag ville göra på min praktik kom jag fram till att jag ville göra något som jag kunde ha nytta av i framtiden och kunna se tillbaka på min praktik som något lärorikt. Mårten Forslund, som är VD för Serveoffice, är en vän till min familj och jag hade därigenom väckt ett intresse för bolaget. Därför bestämde jag mig för att kontakta honom och fråga om det fanns en möjlighet för mig att få ha en del av min praktik på Serveoffice.

Vad hade du för förväntningar och vad har du fått göra under din praktik?

- Jag visste vad företaget gjorde och vad det innebar så jag trodde främst praktiken skulle gå ut på att följa med de olika konsultcheferna och se hur deras arbetsdagar såg ut. Jag har haft väldigt blandade arbetsuppgifter och trodde verkligen inte min praktik skulle bli så varierad som den sen faktiskt var. Jag har bland annat fått följa med på flera intervjuer, kontaktat olika kandidater för att följa upp nuvarande status, sitta med på olika möten, searcha upp nya potentiella kandidater och mycket mer. Det har varit en väldigt givande praktik och det har verkligen öppnat upp mina ögon för bemannings– och rekryteringsbranschen.

Vad har varit mest lärorikt, roligt och vad kommer du ta med dig?

- Jag har lärt mig mycket av den här arbetsplatsen om bland annat bemötande och hur olika människor fungerar. Bland annat genom att jag har fått sitta med på intervjuer. Jag har även lärt mig mycket som jag kan ta med mig framåt in i mitt arbetsliv och karriär så som vad man ska tänka när man skriver sitt CV/personliga brev eller hur en intervju går till. Det som jag tycker har varit roligast under mina två veckor på Serveoffice var att umgås med alla härliga och glada människor och även att se hur det fungerar på ett bemannings- och rekryteringsföretag.

Kontakta oss

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.